Igrišče za gledališče

Igrišče za gledališče prinaša sodobno gledališče v šole po vsej Sloveniji, vendar mladih ne obravnavamo le kot potrošnikov umetnosti, ampak jih skušamo nagovoriti tudi kot ustvarjalce. Umetnost želimo izpostaviti kot vrednoto samo na sebi, obenem pa kot izjemno pedagoško orodje, s katerim lahko dosegamo neverjetne rezultate.

Iskre

Iskre predstavljajo mlade, še neuveljavljene umetnike in drzne, prebojne ideje že uveljavljenih avtorjev. Namenjene so prebliskom novega in inovativnega.

Mladibor

Projekt Mladibor je nastal z namenom, da bi mladim v Mariboru ponudili umetniška orodja, ki so jim zanimiva, na način, ki od njih zahteva aktivno vključitev ter jih tako spodbuditi k ustvarjanju novih, inovativnih vsebin.

Kulturstik

Cilj projekta Kulturstik je bil prikazati ter aktivno vključiti učence in učitelje v ustvarjalne procese sodobne, estetsko zahtevnejše in družbeno angažirane umetnosti.

Program vseživljenjskega učenja – projekt mobilnosti Leonardo da Vinci

Bunker letos že tretjič uspešno končuje projekt transnacionalnega učenja poklicnih spretnosti na tehničnem in produkcijskem področju v okviru programa vseživljenjskega učenja Leonardo da Vinci Mobilnost. Prvi projekt leta 2009 smo namenili mladim gledališkim tehnikom in dvema omogočili štiritedensko učno izkušnjo na oddelku Media Assistent – Theaterand Event Technology na North Karelia Collegeu v Outokumpu na Finskem.  Po prvem uspešnem  poskusu smo projekt razširili na produkcijsko osebje in izvedli skupaj deset krajših rezidenc v devetih evropskih državah, poleg omenjene visoke šole na Finskem smo, da bi pridobili še več delovnih izkušenj, obiskali še Hebbel-Theater v Berlinu, Interdisciplinarte v Italiji, Kaaitheater v Bruslju, Artsadmin v Londonu, Teatre LLiure v Barceloni,  Relais Culture Europe v Parizu, Al Kantaro v Lizboni in Rotterdamse Schouwburg.

Leta 2012 in 2013 smo v okviru tretjega projekta izvedli trinajst mobilnosti, poleg tehnikov in producentov smo v izmenjave vključili tudi igralce, režiserje, koreografe in plesalce. Gostujočim organizacijam so se pridružili Associacio Cel.lula Sant Mori iz Španije, Drugo more in Udruga Phil Stone Centar iz Hrvaške, KRUL iz Belgije in İstanbul Güncel Sanat Ütopyaları Derneği iz Turčije, domačim partnerjem pa Gledališče Glej in zavod En-Knap.